Løbeprogram 5 km

Sådan kommer du i gang med et løbeprogram 5 km. Læs vores guide her!

At løbe 5 km er opnåeligt for alle! Lige meget om du er i dårlig eller god form. På samme tid kan alle også udfordres af at løbe 5 km. Hvis du er begynder og aldrig har løbet 5 km før, så kan du med meget stor sandsynlighed komme i form i løbet af et par måneder ved at følge et løbeprogram. Læs mere omkring, hvordan du kommer i gang i guiden nedenfor.

Sådan kommer du i gang med et 5 km løbeprogram

1. Sæt et mål

1. Sæt et mål

Det bedste måde at sætte sig et mål på er at have en deadline i fremtiden. Vælg et 5 km motionsløb som du gerne vil deltage i, så du har noget at træne op til. Dette vil øge din motivation for at løbe i hverdagen. Hvis du ikke vil deltage i et løb kan du altid sætte dig en personlig målsætning. Afhængig af, hvor meget du har løbet er det godt at være tidligt ude. Vi anbefaler minimum 8 uger. 

2. Vælg et løbeprogram på 5 km

2. løbeprogram 5 km

Et løbeprogram giver dig et struktureret forløb, som du kan inkorporere i din hverdag, så det passer lige netop dig. Med et løbeprogram 5 km kan du også se, hvor meget du har løbet og holde øje med dine fremskridt. Det er også vigtigt at nyde de små sejre!

3. Eksekver

3. Eksekver

Nyd det frirum du får på dine løbeture og at du gør noget godt for dig selv. Løbetræning er en fysisk sport, men med alt sport, så er det hovedet der bestemmer. Husk derfor at lytte til din krop, hvis du føler dig udkørt, men hiv også dig selv op i de svære perioder. Det kan være svært at trække i løbeskoene nogle gange, men følelsen du får efter en løbetur er meget bedre end den du tog afsted med! 

Derfor er et løbeprogram 5 km en god idé

Kender du også følelsen af at være umotiveret? Hvis “ja”, så kan et løbeprogram være kilden til at ændre det. Et løbeprogram 5 km hjælper dig med at opbygge en en struktur og give dig en plan, som du kan følge. Du kommer til at føle, at du arbejder hen imod et mål, som du personligt har sat for dig selv. Dette vil helt sikkert booste din motivation! 

Med et løbeprogram 5 km holder du styr på din løbetræning, så du ved hvor langt og hvor meget du løber. Det er også super gavnligt når du planlægger din hverdag. På samme tid sikrer du dig også, at du ikke overtræner, da du træner efter planen. 

Tjek vores 5 km løbeprogrammer

Sådan løber du en 5 km hurtigere

For at løbe stærkere kræver det, at din løbetræning er struktureret. Det får du med et løbeprogram 5 km. Med et løbeprogram fokuseres der på, at du gradvist opbygger antallet af km om ugen og hastigheden. 

Men der er også ting som du selv kan gøre for at forbedre dig:

 • Vælg en sund livsstil
  Det er lettere sagt end gjort! Men ændrer ikke på, at det er den faktor der påvirker din kondition og præstationer mest. Hvis du spiser sundt og får en masse kvalitetssøvn, vil du opleve store positive forandringer.  

 • Varm op
  Dine muskler arbejder bedst når de er varme. Det er her du kan få det maksimale ud af din krop, og på samme tid undgå skader. Så ja, opvarmning betaler sig!

 • Intervaltræning
  Ja, det er hårdt. Men det er også meningen! Intervaltræning kan udføres på mange måder, så det betyder ikke, at du bare skal løbe alt, hvad du kan hver gang der er intervaller i et løbeprogram på 5 km. Intervaller kan løbes på mange måde og kan f.eks. også bare bestå af et moderat løb.
 • Styrketræning
  Ja, du hørte rigtigt! Du tænker måske, hvad styrketræning har med løbe at gøre? Mere end du måske tror! Ikke nok med at styrketræning hjælper dig med en stærkere krop, så mindsker det også risikoen for skader og får dig til at løbe hurtigere.
 • Stræk ud (eller prøv yoga).
  Forkortede muskler er følelsen er, du føler dig stram i baglåret eller andre muskler. Udstrækning holder dine muskler sunde og naturlige, og hjælper dig med at undgå skader.
 • Brug en foam roller
  Nej, du skal ikke bage brød, men derimod ligge på en kageruller! Brug en foam roller som et led i din udstrækningsrutine til at massere dine ømme muskler. Dette er med til at øge blodcirkulationen, så du restituerer hurtigere og bedre. 

Sådan kan et løbeprogram 5 km se ud